1956

Az 1956-os forradalom és szabadságharc
XI. kerületi emlékműve

Gyakran ismételt kérdések

1956   |   2015, április 30 - 10:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A pályázat benyújtásával kapcsolatban felmerült kérdések és azokra adott válaszok.

Kérdések és válaszok „Az 1956-os forradalom és szabadságharc XI. kerületi emlékművének megtervezése” tárgyú pályázattal kapcsolatosan
 

1. A vágányok metszéspontjánál levő oszlop (vezetékek feszítőhuzaljait tartja) kiváltható-e, helyére kerülhet-e az emlékmű.
Válasz: Nem, e berendezéseket nem szabad megváltoztatni.
 
2. A Gomba melletti melegedőplasztikák eltávolíthatók-e.
Válasz: Nem.

 
3. A Gomba közepén levő funkciótlan díszkút más helyre kerülhet-e, helyére az emlékmű kerülne.
Válasz: Nem funkciótlan, hanem díszkút, nem kerülhet a helyére emlékmű.

 
4. A zöldfelület OTP-hez legközelebbi része (a Szt. Imrétől keletre) mennyire terhelhető.
Válasz: Tervezési kérdés.

 
5. Kell-e regisztrálni a pályázatra? Ha igen, miként és hol?
Válasz: Nem kell regisztrálni.

 
6. A 4.sz. mellékletben a kivitelezésért is teljes körű felelősséget kell vállalni. Itt mire gondol a Kiíró? A Pályázónak kell a kivitelezést teljes körűen elvégezni? Ide értve, koncepciótól függően, szükségessé váló környezetrendezési, közmű munkálatokat? A Kiírás két helyen is a kivitelezés „művészeti-építészeti irányítását” említi (erre kíván szerződést kötni a Kiíró), akkor hogyan vállaljunk más munkájáért teljes körű felelősséget?
Válasz: E nyilatkozatot a Kiíró törli. A nyertes pályázóval – a pályamunka műfajától és a pályázói szándéktól függően – csak a tervezésre és a kivitelezési munkák koordinálására VAGY a tervezési és kivitelezési munkákra együttesen kíván a Kiíró szerződést kötni.

7. A bruttó 20 milliónak része a tervezési díj és a kivitelezés művészeti-építészeti irányítása?
Válasz: Igen.

 
8. Az ütemezés elkészítéséhez kellene egy induló dátum, amit a Kiíró megad és vállalja, hogy addig aláírt szerződés(ek) lesz(nek).
Válasz: Ezt a kérdést a nyertes pályázóval tisztázzuk majd.

 
9. Amennyiben a kivitelezés részét vagy egészét közbeszerezteti a Kiíró, annak az időigényét kérjük megadni, hogy egységesen azzal kalkuláljanak a Pályázók az ütemtervben.
Válasz: Nincs szükség közbeszerzési eljárásra.

 
10. Szeretnénk kérni olyan szerkeszthető helyszínrajzot, amin nem csak az ingatlan nyilvántartási elemek találhatóak, hanem a jelenlegi járdák, tereptárgyak, térelemek stb. Ha ezek jellemző magassága is fel lenne tüntetve, az nagyon hasznos lenne (makettezésnél, tömegvázlatoknál mindenképp).
Válasz: Kikerült a honlapra a mellékletek közé. A szerkeszthető változat még nem érkezett meg (azt máshonnan kell beszereznie az Önkormányzatnak), amint megérkezik, pótoljuk.

 
11. Milyen rendezvények (vásárok) várhatóak rendszeresen a téren, milyen területi igényekkel?
Válasz: A pályázat szempontjából irreleváns kérdés.

 
12. Makett tekintetében milyen megkötések vannak? Gondolunk itt a bemutatandó terület kiterjedésére, a makett anyagára illetve bármilyen olyan paraméterre, amit az összehasonlíthatósághoz szükségesnek lát a Bírálóbizottság.
Válasz: Nincs a Bizottságnak megkötése a makettel kapcsolatban a kiíráson túl.

Címkék: